Groep 3

Het eerste half jaar in groep 3 staat vooral in het teken van het leren lezen. Wij gebruiken hiervoor de methode Veilig Leren Lezen. Aan de hand van leuke prentenboeken en met behulp van het digitale schoolbord leren de kinderen hun eerste woordjes lezen en schrijven. Daarna leren ze eenvoudige boekjes lezen en komt er meer aandacht voor het begrijpend lezen.

 

Met rekenen oefenen we met getalbegrip en inzicht in de cijfers. Daarna leren de kinderen optellen en aftrekken tot 20 en krijgen ze inzicht in de getallen tot 100. Dit doen we vaak spelenderwijs en vanuit praktische situaties.

 

Vooral de eerste maanden zijn de kinderen na al het werken wel toe aan wat ontspanning. Ze hebben dan de mogelijkheid om te spelen met blokken en poppen of er wordt geknutseld of getekend. Ook wisselen wij het werken regelmatig af met zingen en bewegen. Het tweede half jaar besteden we meer tijd aan natuur- , geschiedenis- en verkeersonderwijs.

 

Met de methode De Vreedzame School leren de kinderen o.a. samenwerken en conflicten oplossen. Zo proberen wij pesten te voorkomen en verantwoordelijk gedrag te stimuleren.